Wie zijn wij

Murat Aktan (28) en Meral Aktan (22) zijn beiden geboren en getogen in Lelystad. Na het VWO doorlopen te hebben op ISG Arcus zijn beiden gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Murat heeft Informatica gestudeerd, Meral studeert Bedrijfskunde.

Murat heeft bestuurservaring opgedaan bij een studentenvereniging als voorzitter en penningmeester; en werkt tegenwoordig als consultant op de Zuidas. Bij #JONGLELYSTAD is Murat de lijsttrekker.

Meral heeft in het verleden vrijwilligerswerk verricht bij MC Zuiderzee en woonzorgcentrum Hanzeborg en is voorzitter geweest van een studentenvakbond. Momenteel is zij penningmeester van een studentenvereniging en in afronding van haar studie Bedrijfskunde. Bij #JONGLELYSTAD is Meral de partijvoorzitter.

Met veel ongerustheid hebben zij tijdens hun studententijd gezien hoe Lelystad de afgelopen jaren alleen maar haar charme is verloren. Een hoge jeugdwerkloosheid, een hoog percentage tienermoeders, de minst vermogende stad, jongeren die werden aangesproken als “tjappies” door hun eigen gemeente en delen van Lelystad die tegen de vlakte gingen. En zo werd Lelystad alleen maar minder Lelystad.

Ze konden twee dingen doen:

  1. Eeuwig blijven klagen over de situatie in Lelystad en niks aan deze situatie doen,
  2. Niet langer aan de zijlijn blijven staan, maar de handen uit de mouwen steken.

Ze kozen voor de tweede optie. #JONGLELYSTAD is opgericht met de ambitie om Lelystad weer jeugdig en levendig te maken. De partij wil in het bijzonder de belangen behartigen van jongeren, jongvolwassenen en jonge ouders, maar ook eenieder jong van geest.

Een uitleg hierop kan gelezen worden op de missie en visie pagina. Per doelgroep staat op de doelgroepen pagina uitgelegd wat de verkiezingspunten zijn.

  Vul hier een steunverklaring in om ons te steunen