Kandidatenlijst

Onze top 3 kandidatenlijst voor 2022-2026 is als volgt:

Hieronder is de volledige lijst weergegeven:

  1. Aktan, M. (Murat)
  2. Aktan, M. (Meral)
  3. Koorndijk, R. (Rachel)
  4. Korkmaz, B.
  5. Kwakman-Visser, K.
  6. Mohout, O.

Over Murat:

Murat Aktan is geboren en getogen in Lelystad en studeerde Informatica aan de Vrije Universiteit. Hij werkt als cyber security consultant en is daarnaast actief als fractievoorzitter van JongLelystad in de gemeenteraad.

Murat houdt zich met name bezig met de thema’s Wonen en Volkshuisvesting, Stadshart, Financiën, Onderwijs en Onderwijshuisvesting, Werk & Inkomen, Sport en Bewegen.

Murat vindt het vooral belangrijk dat onze stad weer aantrekkelijk wordt, in het bijzonder voor de jonge generatie. Zoals Lelystad vroeger ook was. Hij wil zich inzetten voor een aantrekkelijk winkelcentrum, meer betaalbare woningen voor jong en oud en betere uitgaansgelegenheden.

Over Meral:

Meral Aktan (zusje van Murat) is geboren en getogen in Lelystad en studeerde Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. Meral is adviseur in het dagelijkse leven op het gebied van informatiebeveiliging. Zij is actief in de gemeenteraad van Lelystad sinds 2018.

Meral houdt zich in het bijzonder bezig met de thema’s WMO,  Vitaliteit en Gezondheid, Natuurbeheer en Natuurontwikkeling, Jeugdzorg, Armoede en schulddienstverlening en Emancipatie en Integratie.

Voor Meral is het vooral belangrijk dat Lelystad een stad wordt die kindvriendelijk (én seniorvriendelijk) is, waar verder kansenongelijkheid effectief wordt aangepakt en de gezondheidszorg in onze stad op niveau blijft. Door de grote bezuinigingen in de stad (en het faillissement van het ziekenhuis) moeten hier weer grote stappen in worden gezet.

Over Rachel:

Rachel Koorndijk is haar hele leven opgegroeid in Lelystad. Ze vertrok voor haar studie psychologie tijdelijk naar Tilburg. Sinds begin maart 2022 woont zij weer in onze prachtige stad. In het dagelijks leven werkt zij als kinder- en jeugdpsycholoog en kent zij als geen ander de problemen binnen de jeugdhulp.

Voor Rachel is het belangrijk dat kinderen/jongeren gezond en veilig opgroeien, dat ouders/opvoeders zelfredzaam zijn en dat hulpverlening nauw samenwerkt met alle betrokkenen om zo de zorg te kunnen op- en afschalen waar nodig.

Graag wil zij vanuit haar expertise bijdragen aan de verantwoordelijkheid van de gemeente om zicht te houden op de resultaten van de uitvoering van jeugdhulp en de sociale armoede te bestrijden in onze stad, zodat elk kind of elk gezin zich maximaal kan ontwikkelen en vrij is van structurele problemen in de samenleving.