Toegankelijkheid, diversiteit en inclusie

De afgelopen jaren is er veel verharding ontstaan in de maatschappij, de verschillen tussen mensen zijn alsmaar uitvergroot. Wij vinden dat Lelystad een stad moet zijn waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht overtuiging, afkomst of handicap.

Onze partij wil in 2022-2026 het volgende bereiken:

 1. Alle gemeentelijke gebouwen moeten rolstoelvriendelijk worden.
 2. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag in de stad, maar ook in het stadhuis, moet keihard worden aangepakt.
 3. Wegen in en rondom het Stadshart/Lelycentre moeten opgeknapt worden en geschikt gemaakt worden voor mensen met een beperking (scootmobiel, rolstoel).
 4. De gemeente moet meldingen van beschadigde voetgangerspaden/fietspaden sneller repararen zodat scootmobiel-gebruikers minder last hebben van hobbelige wegen.
 5. De gemeente moet subsidie geven aan ondernemers die mensen met een beperking in dienst nemen.
 6. Lelystad moet een regenboogstad blijven, LHBTI moeten zich comfortabel voelen in onze stad, de politie/BOA’s moeten hier actief op handhaven!
 7. In alle gemeentelijke instanties moet er een diversiteits- en inclusiebeleid bestaan, dit beleid moet goed worden nageleefd.
 8. Slagboom-automaten en parkeerautomaten moeten op de juiste hoogte zijn, zodat rolstoelgebruikers er vanuit de auto ook bij kunnen.
 9. Winkels moeten zoveel mogelijk drempelloos zijn, zodat rollators en scootmobielen makkelijk naar binnen kunnen.
 10. Taalachterstanden op scholen moeten vroeg worden opgespoord, leerlingen moeten actief begeleid worden in het leren van de Nederlandse taal.
 11. De ambtenaren van de gemeente moeten een goede vertegenwoordiging zijn van de inwonerspopulatie.

Contact

Ontbreekt er een onderwerp in ons verkiezingsprogramma? Of wilt u dat wij ergens specifiek aandacht vragen? Of heeft u een foutje gespot? Neem gerust contact met ons op! Vul het contactformulier in.